Saturday, May 3, 2014

#foodpics 1

Min far häpnas alltid över min kvickhet i köket. Jag avskyr när saker jag står för tar längre än tjugo minuter. Det är knappt att jag orkar med pytt-i-panna.
Detta är ett problem, och innebär att jag ofta tappar hälften av mina ingredienser i golvet, istället för i pannan. 
Men det går ändå hand-i-hand med min kärlek för simpla rätter.
Ju färre ingredienser- desto bättre. Så länge man kommer ihåg att välja bra huvudingredienser blir slutprodukten bra för själ och mage.

Fyra maträtter från veckan som gått:





1. Bulgur, "chorizokorv" (från Astrid och Aporna), körsbärstomater, rädisor och sallad (med lite, lite balsamico on top).
2. Panerade tofu-bitar (marinerade i soja och liquid smoke), gluten- och ägg-fri pasta, sallad och majs.
3. Den fantastiska veganska pizzan från Basilica i Utopia-gallerian i Umeå, med MUMSIG Vegan-ost.
4. Quinoa, stekt ostronskivling, tomat och sallad (med massa-massa pumpafrön on top).

Med undantag från den goda pizzan (som jag absolut inte skapade själv) - Varför krångla till det liksom?

Och!

Vill du göra lite pizza, eller bara ha lite "ost" på din macka? Kör på Astrid och Aporna. Så vitt jag vet är de genier, och gör bara mums. (Antingen finner du deras produkter bland andra färdiga kylvaror, eller så frågar du bara efter Astrid och Aporna)






Kram. Puss. Kram.



No comments:

Post a Comment