Sunday, May 4, 2014

#recept 1 - Potatis- och Broccolisoppan

Eftersom min sambos underbara familj har gått med på att låta oss bo där i några dagar, har jag fått en förfrågan om att tipsa om enkla/goda recept på vegetariska rätter.
Nu är det ju självklart så att jag helst av allt skulle vilja tipsa om (här kommer det) grönsaker.
Jag har aldrig något emot en skål med kokta/ångade/stekta/ugnsrostade grönsaker (eller färska/råa för den delen).

Men vill man göra något som har ett NAMN liksom- istället för "röra av saker jag fann i kylskåpet"- kan man ju alltid göra en Broccolisoppa(?).




Jag är inte bra på mått. Så jag gissar kanske lite. Är det skamfullt? Ni får helt enkelt tänka lite logiskt i köket sedan. Är det för mycket potatis och broccoli jämfört med mängden vatten? Ja, då får ni ta bort en pära. Eller två.

Jag använde mig av finpotatis när jag gjorde denna soppa. De är ju pyttesmå, så jag tänker mig att tre pyttepotatisar är som en vanlig potatis. (Gör vad ni vill med denna information).

Min potatis- och broccolisoppa


För 2 portioner:

-3 st (vanliga) potatisar, eller 9 (pyttesmå) finpotatisar
-ca 6 bitar fryst broccoli (eller samma mängd i färskt format)
-ca 6 dl vatten
-1 grönsakstärning
-1 dl mjölkfri matlagningsgrädde
-Salt och peppar

Koka potatis, broccoli, tärning och salt tills potatisen är mjuk. Mixa med en stavmixer eller liknande, och häll i matlagningsgrädden. Värm soppan ytterligare någon minut.
Behövs mer smak kan man salta lite mer. Sen blir det att peppra och röra om.

SUPERENKELT.

Vill man ha något på toppen sedan kan man göra som jag och hacka lite somriga rädisor, SAMT klicka i lite mjölkfri naturell yoghurt.

Mackan ni ser på sidan är bara en bit bröd med mosad avokado, vegan-ost (från Astrid och Aporna) och oregano.


Sitter som ett schmäck. Vad nu än det betyder.



No comments:

Post a Comment